Producenterne

Roualet – Champillon

Roualet Père et Fils (far og søn) drives idag af søskendeparret Fabrice og Fabienne Roualet, der er 13. generation i Roualet-familien, der har produceret champagne igennem 4 århundreder.

Huset ligger i Champillon – der har Premier Cru status. Champillon ligger i Marne Dalen lige nord for Epernay – på de sydvendte skråninger. Området er primært beplantet med Pinot Noir, men der er også Pinot Meunier og Chardonnay. Roualet har 65% af sine marker beplantet med Chardonnay i fantastisk kvalitet fra gamle stokke.

Fabrice Roualet er en meget dedikeret champagne-mager, og han går ikke på kompromis med kvaliteten. Således er hans Brut Rosé lavet efter Saignee metoden (hvor det er farven i skallen på Pinot Noir druen der giver farve til vinen – også kaldet maceration) – modsat langt de fleste producenter, der for at lave rosé champagne tilsætter rødvin til den klare vin for at få den smukke rosé farve.

Vi har hentet hjem fra Roualet siden 2011 – og får kun positive tilkendegivelser for disse skønne champagner.

Produktion er ca. 120.000 flasker om året (hvoraf vi faktisk aftager en pæn andel).

Se udvalget fra Roualet her – eller prøv vores smagekasse fra Roualet her.

Roger Brun – Aÿ

Roger Brun drives idag af Philippe Brun, der er en dedikeret “vinmager”. Som han selv siger: “Jeg laver ikke romantiske champagner – jeg er VINMAGER”. Efter Philippes overbevisning, skal champagne drikkes til mad, og det kendetegner hans spændende champagner.

Huset ligger i Aÿ – lige øst for Epernay på nordsiden af Marne floden. Aÿ er én af de 17 byer der har den højeste klassifikation – Grand Cru. Produktionen er beskeden, og da langt de fleste champagner er lavet på “rene” årgange og efterspørgselen høj, kan vi ikke altid garantere hvilke årgange vi kan få, og om vi overhovedet kan levere en given champagne (da næste årgang ligger og venter på at kunne frigives).

Roger Brun producerer og vinificerer også for nogle af de store huse, blandt andre Krug, Bollinger og Piper-Heidsieck.

Årlig produktion er ca. 45.000 flasker.

Se vores smagekasse fra Roger Brun her.

Bliard-Moriset – Mesnil-sur-Oger

Bliard-Moriset er vores nye hus, da vi længe har ønsket at have “rigtig” blanc de blancs på programmet. Det har vi fundet på de skønne skråninger på Côte des Blancs – i Grand Cru byen “Le Mesnil-sur-Oger” lige syd for Epernay. Her er undergrunden kalksten, og det giver de aller bedste betingelser for at lave skønne mineralske champagner.

Huset startede omkring år 1900 og drives nu af 5 generation, med Jean-Loup Bliard og hans niece, Aurélie, som er fælles om at drive huset – på alle niveauer, så begge er med i produktion og vinificeringen.

Huset er naturligvis kendetegnet ved flotte mineralske Blanc des Blancs champagner – selv deres rosé er baseret på Chardonnay, med Pinot Noir som de henter i Vertus.

Bliard-Moriset råder over 6ha, men producerer kun fra de bedste parceller, og sælger ca. halvdelen af deres druer til andre producenter.

Årlig produktion andrager ca. 30.000 flasker.

Se vores smagekasse fra Bliard-Moriset her.

0

Din varekurv

Vi har nu bestilt på slottene i Champagne, og glæder os til at få vores fælles bestilling hjem den 21. juni. Du kan fortsat bestille til afhentning den 21. juni - shoppen er opdateret med de flasker der er bestilt i overskud.

Hvis du har brug for champagne før den 21. juni er du velkommen til at kontakte os.

På gensyn (forventeligt) den 21. juni.