Om boblerne / medimportørtilbud

Historie:

I 2010 tog vi – sammen med en god ven – en palle champagne hjem. Dér stod vi med 180 flasker skønne bobler – mere end vi nogensinde havde drukket sammenlagt i vores liv …. Så en besked rundt til familie og venner – og så var de afsat. Det gav inspirationen til at lave en fællesimport ud fra devisen: Jo flere vi var med – jo lavere blev fragtomkostningen. Vi skiftede leverandør da vi havde smagt boblerne fra Roualet, som vi var meget begejstret for – og fællesimporten blev større og større for hver gang.

Nu importerer vi – stadig kun i fællesimporten – ca. 4.000 flasker om året. I 2017 har vi udviklet en web-shop, som primært skal bruges til at styre bestillingerne i fællesimporten – men i perioderne mellem fællesimporterne, vil vi sælge champagnerne (i begrænset sortiment) til meget rimelige priser.

Nedenfor er en introduktion til vores sortiment – vinene fra Roger Brun sælges KUN til vores medimportører (kræver at man er bruger/logget ind) og derfor fremgår de ikke af vores normale web-shop.

Fællesimport/Medimportør

Vi laver fælles-import 2 gange om året – i maj (levering i juni) og i november. Hvis du vil være med i vores fællesimport (eller blot blive adviseret), skal du blot lave en konto her på siden så får du automatisk besked når vi henter hjem. Medimportpriserne er endnu lavere end priserne på web-shoppen – og baseret på bestilling i hele kasser (normalt 6 fl/ks).

Roualet – Champillon

Roualet Peré et Fils (far og søn) drives idag af søskendeparret Fabrice og Fabienne Roualet, der er 13. generation i Roualet-familien, der har produceret champagne igennem 4 århundreder.

Huset ligger i Champillon – der har Premier Cru status. Champillon ligger i Marne Dalen lige nord for Epernay – på de sydvendte skråninger. Området er primært beplantet med Pinot Noir, men der er også Pinot Meunier og Chardonnay. Roualet bytter dog druer med andre producenter, for at optimere deres champagner.

Fabrice Roualet er en meget dedikeret champagne-mager, og han går ikke på kompromis med kvaliteten. Således er hans Brut Rosé lavet efter Saignee metoden (hvor det er farven i skallen på Pinot Noir druen der giver farve til vinen – også kaldet maceration) – modsat langt de fleste producenter, der for at lave rosé champagne tilsætter rødvin til den klare vin for at få den smukke rosé farve.

Vi har hentet hjem fra Roualet i 5 år – og får kun positive tilkendegivelser for disse skønne champagner.

Produktion er ca. 100.000 flasker om året (hvoraf vi faktisk aftager en pæn andel).

Roger Brun – Aÿ

Roger Brun drives idag af Philippe Brun, der er en dedikeret “vinmager”. Som han selv siger: “Jeg laver ikke romantiske champagner – jeg er VINMAGER”. Efter Philippes overbevisning, skal champagne drikkes til mad, og det kendetegner hans spændende champagner.

Huset ligger i Aÿ – lige øst for Epernay på nordsiden af Marne floden. Aÿ er én af de 17 byer der har den højeste klassifikation – Grand Cru. Produktionen er beskeden, og da langt de fleste champagner er lavet på “rene” årgange og efterspørgselen høj, kan vi ikke altid garantere hvilke årgange vi kan få, og om vi overhovedet kan levere en given champagne (da næste årgang ligger og venter på at kunne frigives).

Roger Brun producerer også for nogle af de store huse, blandt andre Bollinger og Piper-Heidsieck.

Årlig produktion er ca. 40.000 flasker.